Exšéfa bostonského podsvetia po 16 rokov na úteku odsúdili

NETKY.SK • 14 August 2013, 21:30 • 2 min
Exšéfa bostonského podsvetia po 16 rokov na úteku odsúdili

BOSTON - Porota v americkom meste Boston uznala donedávna jedného z najhľadanejších zločincov v USA Jamesa Bulgera vinným z jedenástich vrážd, prania špinavých peňazí, vydierania či pašovania zbraní.

slovakia

left justify in out

Niekdajší kráľ bostonského podsvetia známy pod prezývkou Whitey, ktorý dnes má 83 rokov, unikal spravodlivosti 16 rokov. Zadržali ho pred dvoma rokmi a v júni postavili pred súd. Ten vypočul viac ako 70 svedkov a predložil stovky dôkazov Bulgerovej viny. Jeho trest odňatia slobody bude známy v novembri, no očakáva sa, že muž už z väzenia nevyjde. Bulger sa proti rozsudku o jeho vine odvolal.

Samotný Bulger odmietol v rámci procesu vypovedať, keďže údajne mal pre spoluprácu s FBI a ministerstvom spravodlivosti imunitu. Popiera však, že bol informátorom. Existujú však dokumenty dokazujúce o jeho prepojenie s vyšetrovacím úradom a spolupráci s jeho agentmi. Bulgerov príbeh bol dokonca inšpiráciou pre režiséra Martina Scorsesseho a jeho film Departed.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies