Exšéf nemocnice v Zlatých Moravciach obvinený zo sprenevery čaká na súd

NETKY.SK • 11 Október 2016, 14:05 • 2 min
Exšéf nemocnice v Zlatých Moravciach obvinený zo sprenevery čaká na súd

NITRA – Bývalý riaditeľ Mestskej nemocnice Rudolfa Korca v Zlatých Moravciach Michal G. je na Slovensku a čaká na súdny proces, ktorý bude v Nitre.

slovakia

left justify in out

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Nitre Mário Pivarči, prípad je v štádiu prípravného konania. „Obvinený bol 5. septembra vzatý do väzby, ale obžaloba ešte nebola podaná na súd,“ uviedol. Michal G. je obvinený z obzvlášť závažného zločinu sprenevery a hrozí mu 15-ročné väzenie. Zlatomoravskej nemocnici šéfoval dva roky, vo funkcii skončil v septembri 2013. Odvtedy zmizol a spolu s ním aj peniaze z účtov nemocníc a rôzny materiál, spolu za takmer 600-tisíc eur. Michala G. hľadal Interpol, zadržala ho thajská polícia koncom júla na ostrove Ko Samui.

 

Mesto Zlaté Moravce podalo po zmiznutí bývalého riaditeľa nemocnice na polícii trestné oznámenie za spreneveru vyše 590-tisíc eur. Trestné stíhanie voči nemu začala polícia v novembri 2013. Vydaný bol naňho európsky aj medzinárodný zatykač. Primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár pred časom pre agentúru SITA povedal, že mesto sa bude snažiť vymôcť peniaze späť jednak od Michala G. a tiež od spoločností, cez ktoré boli peniaze „preliate“.

 

Michala G. do funkcie riaditeľa nemocnice dosadil bývalý primátor Peter Lednár. V tom čase mal Michal G. 33 rokov a mal ukončenú strednú školu. Jeho kompletný profesijný životopis vtedy mesto nezverejnilo. Uviedlo len, že je absolventom gymnázia a od roku 2000 do roku 2008 údajne pôsobil v riadiacich funkciách, radnica však neprezradila, v akých firmách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona