Exšéf daniarov pred súd za kolaps daňového systému nepôjde

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 10:13 • 2 min
Exšéf daniarov pred súd za kolaps daňového systému nepôjde

BRATISLAVA - Bývalý šéf daniarov Miroslav Mikulčík pred súd nepôjde. Prokuratúra podľa informácií televízie Markíza zrušila voči nemu obvinenie. Podľa polície bol zodpovedný za kolaps daňového systému, ale prokurátor to na obžalobu nevidel. Televízia Markíza o tom informovala vo večernom spravodajstve.

slovakia

left justify in out

Polícia pre kolaps pred dvoma mesiacmi obvinila exšéfa Daňového riaditeľstva Miroslava Mikulčíka Podľa televízie bol z informácie o zrušení obvinenia zaskočený. Pre televíziu uviedol, že sa vyjadrí, keď mu to oficiálne doručia. Podľa informácií Markízy prokuratúre chýbal úmysel, ktorý by dokazoval Miroslavovi Mikulčíkovi vedomé smerovanie daňovej správy do kolapsu. Polícia však zrušenie obvinenia nevidí ako koniec prípadu. "Prokurátor nám uložil pokyny, ktoré vykonáme," povedala hovorkyňa Prezídia PZ Andrea Dobiášová. 

Televízia pripomenula, že štát pred vyše rokom nevedel vyberať dane a podnikatelia sa nevedeli dostať k preplatkom. Neotestovaný systém za desať miliónov eur hneď po spustení skolaboval, úradníci nevedeli, čo robiť a hrozili aj úniky na DPH. Šesť miliónov eur zaplatili daňoví poplatníci za systém, ktorý v praxi nikdy nefungoval a zaplatiť treba ďalšie štyri milióny, dodala televízia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies