Exriaditeľ školy pred súdom za napadnutie žiaka

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 16:06 • 2 min
Exriaditeľ školy pred súdom za napadnutie žiaka

BANSKÁ BYSTRICA – Na Okresnom súde v Banskej Bystrici sa dnes na lavici obžalovaných ocitol bývalý riaditeľ súkromnej základnej školy v tomto meste 41-ročný Aleš Š. Prokuratúra ho viní za prečin ublíženia na zdraví a prečin nebezpečného vyhrážania, pretože verbálne a fyzicky napadol žiaka tejto školy. Na žiadosť obžalovaného sa pojednávanie uskutočnilo bez prítomnosti médií.

slovakia

left justify in out

Udalosť sa stala 8. júna minulého roku v zariadení s neoficiálnym názvom Škola fantázia na banskobystrickom sídlisku Sásová. Riaditeľ okolo 14. hodiny odviedol vtedy 14-ročného Mareka S. z vyučovania a v miestnosti označenej ako „cukrík“ ho fyzicky napadol. Udieral ho, údajne mu pritom vulgárne nadával, hrozil zabitím a vyhodením zo školy. Dôvodom bolo opakované nevhodné správanie sa Mareka voči iným spolužiakom. Chlapec do školy nastúpil v septembri 2015 a bol považovaný za problémové dieťa. V súčasnosti chlapec navštevuje inú školu a podľa matky je spokojný.

Útok na žiaka krátko po udalosti riaditeľ priznal a jeho matke sa ospravedlnil. Následne sa funkcie vzdal. Súd v tejto veci už rozhodol trestným rozkazom, ktorým exriaditeľa uznal vinným a uložil mu podmienečný trest. Obvinený však podal odpor a súd musel vytýčiť hlavné pojednávanie.

Pojednávanie s Alešom Š. pokračuje v auguste.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona