Exprokurátor je už obvinený z korupcie

NETKY.SK • 24 August 2013, 12:14 • 2 min
Exprokurátor je už obvinený z korupcie

BRATISLAVA - Bývalý šéf nitrianskej prokuratúry Jozef M. je obvinený z prijímania úplatku, ide o sumu najmenej 40-tisíc eur, píše v dnešnom vydaní denník Nový Čas. Zo zadržania ho však v piatok popoludní prepustili. Viliam M. je podozrivý z vydierania a z podplácania, dodáva denník s tým, že jedným z dôkazov proti nemu sú tajné nahrávky. Vypracovaná predbežná expertíza hovorí podľa Nového Času o zhode hlasu osoby vystupujúcej na záznamoch ako M. s hlasom exprokurátora. Polícia čaká na znalecký posudok.

slovakia

left justify in out

Nový Čas získal nahrávky, na ktorých komunikuje osoba s hlasom podobným exprokurátorovi so svedkom o tom, ako za úplatok vykonštruuje trestné stíhanie štyroch mužov z krátenia daní a tiež spomína kauzu výbuchu v topoľčianskej firme z augusta 2009. Noviny píšu, že na ďalších záznamoch chce hlas podobný prokurátorovi tie prvé nahrávky od svedka za odmenu získať. Vyšetrovateľ exprokurátora M. podozrieva podľa denníka aj zo zneužívania právomoci verejného činiteľa. Z vydierania v štádiu prípravy a podplácania podozrieva aj Viliama M., ktorý sa na nahrávkach spomína veľmi často. Obvinený zatiaľ nie je, dodáva Nový Čas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies