Expriateľ Knoxovej chce za obvinenie z vraždy odškodné 3 milióny eur

NETKY.SK • 11 Apríl 2017, 19:58 • 2 min
Expriateľ Knoxovej chce za obvinenie z vraždy odškodné 3 milióny eur

RÍM - Talian Raffaele Sollecito, ktorého v roku 2015 oslobodili spod žaloby z vraždy britskej študentky Meredith Kercherovej, zažaloval deviatich prokurátorov, vyšetrujúcich sudcov a sudcov požadujúc odškodnenie vo výške troch miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Sollecito bol v prípade zavraždenej študentky pôvodne odsúdený spoločne so svojou niekdajšou americkou priateľkou Amandou Knoxovou.

Odvolací súd vo Florencii už vo februári zamietol inú Sollecitovu žiadosť o odškodnenie vo výške 500.000 eur. Talian (32) svoju terajšiu žalobu zdôvodnil slovami, že kvôli pochybeniam talianskej justície strávil bez akejkoľvek viny za mrežami štyri roky.

Sollecito a Knoxová čelili žalobe, že spáchali brutálnu vraždu britskej študentky, ktorej polonahé mŕtve telo našli v jej izbe v Perugii na sklonku roka 2007. Dvojicu v roku 2009 odsúdili na dlhoročné tresty väzenia, v roku 2011 však oslobodili, čo umožnilo Knoxovej návrat do zámoria.

Kauza sa však neskončila, dvojicu opäť odsúdili, aby napokon najvyšší taliansky súd v marci 2015 vyriekol definitívny oslobodzujúci verdikt v prípade, ktorý dlhodobo priťahoval pozornosť svetových médií.

Jediným právoplatne odsúdeným v prípade zostal tak drogový díler Rudy Guede z Pobrežia Slonoviny, ktorého stopy DNA sa našli na mieste činu. Muž, ktorého súdili separátne, si odpykáva 16-ročný nepodmienečný trest odňatia slobody.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies