Exprezidenti a Gašparovič: Slovensko by mal viesť skúsený politik

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 15:40 • 2 min
Exprezidenti a Gašparovič: Slovensko by mal viesť skúsený politik

BRATISLAVA - Prezident Ivan Gašparovič a jeho predchodcovia Rudolf Schuster a Michal Kováč sú presvedčení, že Slovensko potrebuje v tomto čase na svojom čele skúseného a medzinárodne akceptovaného politika.

slovakia

left justify in out

Tvrdia to v spoločnom vyhlásení k prezidentským voľbám, ktoré agentúre SITA poslalo Tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR. "Pri výkone prezidentskej funkcie sme museli často čeliť situáciám, pri riešení ktorých sa preukázali ako nevyhnutné skúsenosti z politického života a medzinárodné kontakty," napísali. Podľa Gašparoviča, Schustera a Kováča je zrejmé, že pred podobné komplikované situácie bude postavená aj nová hlava štátu. "Obzvlášť v dnešnej neistej a komplikovanej dobe, keď vidíme pokusy o narúšanie sociálneho zmieru, štiepenie politickej scény a nástup neštandardných a extrémnych síl, či hroziaci vojnový konflikt na Ukrajine," konštatujú.

 

Gašparovič, Schuster a Kováč podľa vyhlásenia rešpektujú rozhodnutie voličov v prvom kole. "Veríme, že občania využijú 29. marca svoje volebné právo ešte vo väčšej miere a demokraticky rozhodnú o novej hlave štátu," dodali. 

 

V druhom kole prezidentských volieb sa stretne víťaz prvého kola Robert Fico, ktorého volilo minulú sobotu 28 percent voličov, a Andrej Kiska, ktorý dostal 24 percent hlasov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies