Exprezidenta Mursího budú stíhať za špionáž a terorizmus

NETKY.SK • 18 December 2013, 16:38 • 2 min
 Exprezidenta Mursího budú stíhať za špionáž a terorizmus

KÁHIRA - Zosadený prezident sa mal spolčovať s militantným hnutím Hamás a libanonským Hizballáhom

slovakia

left justify in out

Zosadený egyptský prezident Muhammad Mursí bude čeliť obvineniam z terorizmu a špionáže v súvislosti s jeho údajným napojením na palestínske militantné hnutie Hamás. V stredu o tom s odvolaním sa na miestnu prokuratúru informovali štátne médiá. Mursího ako aj 35 ľudí z jeho okolia budú stíhať za "špionáž v prospech zahraničných organizácií plánujúcich teroristické útoky v krajine," informovala štátna tlačová agentúra MENA. Okrem Hamásu sa mal Mursí spolčovať aj s libanonským Hizballáhom.

Mursího zosadila armáda ešte v júli po údajnom porušovaní ústavy z jeho strany a obsadzovaní všetkých kľúčových postov v Egypte ľuďmi z Moslimského bratstva. V uliciach Káhiry následne vypukli násilnosti medzi jeho prívržencami a ozbrojenými zložkami. Nepokoje si vyžiadali viac ako tisíc obetí na životoch, predovšetkým z radov islamistov. Ďalšie tisíce ľudí zadržali a mnohí z nich by sa mali z násilia zodpovedať pred súdom. Dočasný egyptský prezident Adlí Mansúr nedávno podpísal kritizovaný zákon, ktorý umožňuje použitie sily na rozohnanie nepovolených demonštrácií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies