Exprezidenta Mubaraka súdili kvôli bezpečnosti v jeho neprítomnosti

NETKY.SK • 17 August 2013, 15:31 • 2 min
Exprezidenta Mubaraka súdili kvôli bezpečnosti v jeho neprítomnosti

KÁHIRA - Mubaraka a Ádilího odsúdili vlani v júni na doživotie. Súd však v januári nariadil obnovenie procesu po schválení odvolaní prokuratúry i obhajoby.

slovakia

left justify in out

Nový proces s bývalým egyptským prezidentom Husním Mubarakom a deviatimi ďalšími obžalovanými pokračoval dnes z bezpečnostných dôvodov bez prítomnosti Mubaraka v súdnej sieni.

Polícia na súd nepriviedla ani jeho dvoch synov Alá a Gamála, ani niekdajšieho ministra vnútra Habíba Ádilího. Na lavici obžalovaných tentoraz sedeli len šiesti bývalí spolupracovníci exministra.

Bezpečnostné zdroje uviedli, že polícia vzhľadom na pokračujúce napätie po demonštráciách a krvavých zrážkach z posledných dní nemohla zaručiť ničím nenarušený prevoz Mubaraka do súdnej siene na policajnej akadémii v Káhire, informovala agentúra DPA.

Exprezident chýbal na súdnom pojednávaní po prvý raz od obnovenia procesu v máji. Sudca ho dnes odložil na 25. augusta.

Mubaraka (85) donútili vo februári 2011 rezignovať rozsiahle protesty. Obžalovali ho zo zodpovednosti za zabitie vyše 800 demonštrantov počas vtedajších zrážok. Na procese ide tiež o obvinenia z korupcie.

Mubaraka a Ádilího odsúdili vlani v júni na doživotie. Súd však v januári nariadil obnovenie procesu po schválení odvolaní prokuratúry i obhajoby. Obe strany dôvodili inými nedostatkami v pôvodnom procese, ktorý bol kritizovaný pre predloženie slabých dôkazov, uviedla agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies