Exprezidenta Georgea Busha staršieho dnes previezli do nemocnice

NETKY.SK • 19 Apríl 2017, 06:47 • 2 min
Exprezidenta Georgea Busha staršieho dnes previezli do nemocnice

WASHINGTON - Bývalého amerického prezidenta Georgea H.W. Busha hospitalizovali v nemocnici v Houstone, kde sa zotavuje z "mierneho zápalu pľúc".

slovakia

left justify in out

Oznámil to v utorok Bushov hovorca Jim McGrath. Hovorca McGrath vo svojom vyhlásení uviedol, že 92-ročný bývalý americký prezident nastúpil do nemocničnej starostlivosti v piatok po tom, ako ho trápil "pretrvávajúci kašeľ" a následne mu lekári diagnostikovali "mierny zápal pľúc".

 

Zápal pľúc sa podľa hovorcu podarilo preliečiť, Bush však ostáva v Houstonskej metodistickej nemocnici na pozorovaní. "Prezident Bush má veľmi dobrú náladu a pokým nenaberie silu ostane na pozorovaní," dodal McGrath.

 

Busha, 41. prezidenta USA, ošetrovali v Houstonskej metodistickej nemocnici pre zápal pľúc už v januári. George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989-1993. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Vzhľadom na zdravotný stav bol jediným žijúcim exprezidentom, ktorý sa 20. januára nezúčastnil na inaugurácii novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa.

 

S manželkou Barbarou (91) oslávil 6. januára 72. výročie svadby. Ich manželstvo je najdlhším medzi prezidentskými pármi v dejinách USA. Bushovci sú rodičmi neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001-2009).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies