Exprezidenta Carlosa Andrésa Péreza pochovajú vo Venezuele

NETKY.SK • 18 August 2011, 12:12 • 2 min
Exprezidenta Carlosa Andrésa Péreza pochovajú vo Venezuele

Exprezidenta Carlosa Andrésa Péreza pochovajú vo Venezuele

slovakia

left justify in out

img

Príbuzní bývalého venezuelského prezidenta Carlosa Andrésa Péreza oznámili, že bude pochovaný vo Venezuele. Ukončil sa tak rodinný spor o miesto jeho posledného odpočinku.
      Spor začal tým, že exprezidentova manželka tvrdila, že má pravo na prevoz Pérezovho tela spať do krajiny. Dlhoročný priateľ zosnulého exprezidenta však uviedol, že Pérez sa do Venezuely nechcel vrátiť, kým bude pri moci Hugo Chávez.
      Spoločné vyhlásenie právnikov oboch strán hovorí, že Pérezove pozostatky budú prevezené spať do jeho vlasti. Strany sa zhodli, že je v najlepšom záujme všetkých zainteresovaných, aby boli otázky dedičstva a ďalšie sporné záležitosti vyriešené do konca mesiaca, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie právnych zástupcov.

      Pérez bol prezidentom v rokoch 1974-79, a potom neskôr v rokoch 1989-93. Zomrel v decembri v Miami vo veku 88 rokov a bol jedným z najtvrdších kritikov súčasného venezuelského prezidenta Huga Cháveza. Ten sa pokúsil v 90. rokoch o vojenský prevrat proti Pérezovi, avšak neúspešne.
      Bývalý prezident bol v minulosti obvinený a odsúdený na tri roky väzenia za spreneveru miliónov dolárov. Po trojročnom odpykaní trestu odišiel do Miami na Floride. Pérez nezanechal žiadne inštrukcie ohľadne jeho posledného miesta odpočinku.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona