Exprezident USA Clinton ostro kritizoval Maďarsko; Szijjártó sa ohradil

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 14:21 • 2 min
Exprezident USA Clinton ostro kritizoval Maďarsko; Szijjártó sa ohradil

BUDAPEŠŤ - Urážať Maďarov si nemôže dovoliť nikto, ani Bill Clinton, vyhlásil dnes v Budapešti maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó v reakcii na víkendové slová exprezidenta USA.

slovakia

left justify in out

Podľa maďarského spravodajského servera Index.hu Clinton v prejave v rámci prezidentskej kampane svojej manželky Hillary 13. mája v New Jersey nečakane hovoril o Maďaroch a Poliakoch. Tí by podľa bývalého amerického prezidenta bez Spojených štátov a studenej vojny neboli slobodní. Teraz sa však rozhodli, že s demokraciou je príliš mnoho problémov, preto chcú diktatúru Putinovho druhu.

 

"Slobodu Maďarska si vybojovali Maďari - desaťtisíce Maďarov obetovalo svoje životy za slobodu. Je neprijateľné takto podceňovať boj maďarského ľudu za slobodu," reagoval Szijjártó.

 

Šéf maďarskej diplomacie zdôraznil, že zrejme aj Clinton vie, že Maďari rozhodli o svojej budúcnosti v slobodných parlamentných voľbách.

 

"Je možné, že rozhodnutie Maďarov sa Billovi Clintonovi nepáči, to však nie je dôvodom, aby ich bývalý americký prezident takto urážal," podčiarkol Szijjártó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies