Exprezident Mušarraf tesne unikol útoku

NETKY.SK • 3 Apríl 2014, 09:30 • 2 min
Exprezident Mušarraf tesne unikol útoku

ISLAMABAD - Pri konvoji vezúcom pakistanského exprezidenta Parvíza Mušarrafa vybuchla v stredu večer nálož, generál však vyviazol bez zranení.

slovakia

left justify in out

Policajný dôstojník Muhammad Haját informoval, že Mušarrafa prevážali z vojenskej nemocnice v meste Ráwalpindí do jeho domu v Islamabade. Konvoj práve prešiel cez jeden z mostov, keď vybuchla bomba uložená na ceste. Exprezident sa následne dostal v poriadku domov. K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, po minuloročnom návrate Mušarrafa späť do vlasti mu však pohrozilo hnutie Taliban smrťou. Počas jeho funkčného obdobia prežil Mušarraf niekoľko pokusov o atentát na jeho osobu.

 

Generál Mušarraf stál na čele Pakistanu v rokoch 1999 až 2008, keď bol známy ako významný spojenec prezidenta USA Georgea W. Busha v takzvanej vojne proti teroru. Po strate moci v roku 2008 ušiel do Británie, odkiaľ sa v marci minulého roku vrátil, aby sa uchádzal vo voľbách o návrat do vrcholovej politiky. Jeho plány však prekazili rozhodnutia súdov, ktoré na neho uvalili domácu väzbu a začali proti nemu konať vo viacerých kauzách vrátane atentátu na expremiérku Bénazír Bhuttovú. Čelí tiež obvineniam z vlastizrady, čo je zločin potrestateľný doživotím alebo dokonca smrťou. Začiatkom novembra sa oficiálne dostal opäť na slobodu, prísne stráženú vilu v Islamabade však napriek tomu neopúšťa vzhľadom na vyhrážky zo strany fundamentalistov. Mušarraf má problémy so srdcom a niekoľkokrát ho už hospitalizovali vo vojenskej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies