Exprezident Michal Kováč bojuje o život: Je v nemocnici v umelom spánku

NETKY.SK • 1 Október 2016, 12:33 • 2 min
Exprezident Michal Kováč bojuje o život: Je v nemocnici v umelom spánku

BRATISLAVA - Exprezident Michal Kováč (86) bojuje oživot. Bývalú hlavu štátu odviezla v piatok dopoludnia záchranka. Ide už o tretiu hospitalizáciu exprezidenta v tomto roku. V marci ho dvakrát prevážala sanitka do ružinovskej nemocnice pre poruchu vedomia.

slovakia

left justify in out

Tentokrát je jeho stav vážny. Záchranku zavolala jeho opatrovateľka. Mal zvýšený pulz a problémy s dýchaním. Previezli ho do Nemocnice sv. Michala, ktorá patrí ministerstvu vnútra.

 

Pacient najskôr komunikoval, bol dehydrovaný, preto ho zavodňovali. Popoludní ho tu bol navštíviť syn Juraj. Okolo 17. hodiny popoludní však prišiel zlom a stav sa mu náhle zhoršil. Preto ho museli uviesť do umelého spánku a preložiť na ARO, kde lekári bojujú o jeho život, uvádza Nový čas.

 

„Záchranná zdravotná služba bola privolaná k 86-ročnému mužovi, ktorý mal ťažkosti s dýchaním. Následne ho transportovali do Nemocnice sv. Michala,“ uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. „Exprezidenta Kováča sme hospitalizovali na jednotke kardiologickej intenzívnej starostlivosti. Jeho stav je stabilizovaný. Rodina si nepraje informovať o ďalších podrobnostiach,“ povedal hovorca rezortu vnútra Ivan Netík, pod ktorý nemocnica patrí.

 

Michala Kováča trápi aj Parkinsonova choroba. Rodina mu vybavila umiestnenie v novej nemocnici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies