Exprezident Lula da Silva sa na polícii dobrovoľne neprihlásil

NETKY.SK • 7 Apríl 2018, 07:05 • 2 min
Exprezident Lula da Silva sa na polícii dobrovoľne neprihlásil

SAO PAOLO - Bývalý brazílsky prezident Luiz Inácio Lula da Silva sa v piatok odmietol dobrovoľne dostaviť na políciu v meste Curitiba v štáte Paraná na juhu Brazílie, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Exprezident neuposlúchol lehotu 24 hodín stanovenú vo štvrtok brazílskym federálnym sudcom Sérgiom Morom, ktorá vypršala v piatok o 17.00 h miestneho času.

 

Lula da Silva sa aktuálne nachádza v odborovej centrále oceliarov na predmestí najľudnatejšieho brazílskeho mesta Sao Paolo. Okolo odborovej centrály sa zhromaždili tisícky podporovateľov tohto obľúbeného ľavicového politika.

 

Agentúra AP varovala, že pokiaľ by sa ho polícia pokúsila násilím vyviesť z budovy mohlo by dôjsť k potýčkam.

Mesto Curitiba sa nachádza zhruba 417 kilometrov juhozápadne od Sao Paola.

 

Brazílsky najvyšší súd vo štvrtok zamietol žiadosť bývalého prezidenta, aby mohol ostať na slobode v čase pred októbrovými prezidentskými voľbami.

 

Exprezidenta (72) uznali v júli minulého roka za vinného z korupcie a prania špinavých peňazí a odsúdil ho na deväť a pol roka vo väzení. Súd v Porto Alegre tento verdikt v januári potvrdil a sprísnil mu trest na 12 rokov a jeden mesiac.

 

Luiz Inácio Lula da Silva bol prezidentom Brazílie v rokoch 2003-11.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies