Exprezident Klaus vylúčil možnosť návratu do ODS

NETKY.SK • 10 August 2013, 14:17 • 2 min
Exprezident Klaus vylúčil možnosť návratu do ODS

PRAHA - Podľa Václava Klausa je to vylúčené, keďže bývalá vládna strana, ktorú v roku 1991 sám založil, prechádza vnútornou krízou a nemôže ju prekonať bez zásadných zmien.

slovakia

left justify in out

Bývalý český prezident Václav Klaus vylúčil dnes možnosť návratu do Občianskej demokratickej strany (ODS) i špekulácie o tom, že by sa mohol stať jej volebným lídrom v nadchádzajúcich voľbách.

Exprezident tak reagoval na vyjadrenia predstaviteľov ODS z posledných dní, ktorí signalizovali ochotu k nadviazaniu vzájomnej spolupráce, informoval Český rozhlas. 

Podľa Václava Klausa je to vylúčené, keďže bývalá vládna strana, ktorú v roku 1991 sám založil, prechádza vnútornou krízou a nemôže ju prekonať bez zásadných zmien. 

"Je to moje dieťa, takže ja z toho nemám radosť, som z toho smutný. Bez skutočne fundamentálnej zmeny - ktorá samozrejme nie je zmenou, že sa napíše o trochu iný a lepší ideový, volebný program strany - bez zmeny ľudí a ich správania sa - myslím - nič urobiť nedá," povedal Klaus novinárom počas Vavrineckej púte na Sněžku. 

Bývalému dlhoročnému predsedovi občianskych demokratov sa nepáčia kroky, ktoré predstavitelia strany prijali v posledných dňoch, medziiným i vylučovanie poslancov. 

O nadviazaní spolupráce s Klausom v ostatných dňoch hovorilo viacero činiteľov ODS, naposledy jej úradujúci predseda Martin Kuba na piatkovom zasadnutí straníckej výkonnej rady. Potrebu návratu Klausa na čelo strany predtým zdôraznil poslanec Boris Šťastný. Niektorí občianski demokrati naopak návrat exprezidenta do vedenia strany odmietajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies