Exprezident Klaus povedie novú vládnu radu pre vzdelávanie

NETKY.SK • 24 Október 2014, 10:10 • 2 min
Exprezident Klaus povedie novú vládnu radu pre vzdelávanie

PRAHA - Novozriaďovanú českú Národnú radu pre vzdelávanie povedie bývalý prezident ČR Václav Klaus. Oznámila to dnes televízia ČT24 s odvolaním sa na ministra školstva ČR Marcela Chládka.

slovakia

left justify in out

Minister chce, aby v jeho novom poradnom orgáne zasadli špičkoví odborníci s pestrým názorovým zložením, ktorí spoločne obsiahnu celú problematiku českého školstva. Rada by mala nastaviť dlhodobú edukačnú stratégiu tak, aby sa nemusela meniť s každým novým ministrom. 
      

"Preto som do čela rady vybral bývalého prezidenta Václava Klausa, ktorý razí vo vzdelávaní trochu inú teóriu než ja. V niektorých veciach sa zhodneme, v iných nie, ale tak to má byť," uviedol Chládek, ktorý je členom ČSSD. 

 

Exprezident Klaus v tejto súvislosti vyjadril "vážne pochybnosti" o kvalite českých škôl i o súčasnom spôsobe ich hodnotenia. "Ak môžem prispieť k nejakej zmene v tomto zmysle, rád to urobím," vyhlásil Klaus.
      

Problematikou školstva sa v rodine bývalého prezidenta zaoberá hlavne jeho syn Václav Klaus mladší, niekdajší riaditeľ súkromného gymnázia v Prahe-Libni. Klas mladší v súčasnosti pôsobí ako odborný hovorca strany ODS pre oblasť vzdelávania. Národná rada pre vzdelávanie mala vzniknúť na budúci rok ako poradný orgán ministra školstva, a to na základe novely školského zákona. V 15-člennej rade by malo zasadnúť viacero výrazných osobností vrátane dvoch vysokoškolských rektorov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona