Exprezident Bush starší bude voliť Clintonovú, tvrdí Kennedyho neter

NETKY.SK • 20 September 2016, 09:01 • 2 min
Exprezident Bush starší bude voliť Clintonovú, tvrdí Kennedyho neter

WASHINGTON - Bývalý americký republikánsky prezident George Bush starší bude v novembrových voľbách hlasovať za demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú. Tvrdí to neter exprezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho, ktorú dnes citoval denník Guardian. Bushov hovorca odmietol jej slová potvrdiť.

slovakia

left justify in out

Kathleen Kennedyová-Townsendová zverejnila na svojom facebookovom účte fotografiu, na ktorej pózuje spoločne s Georgeom H. W. Bushom, šéfom Bieleho domu z rokov 1989-93. Záber doplnila komentárom: "Prezident mi povedal, že volí Hillary!!".

Bývalá viceguvernérka štátu Maryland Kennedyová-Townsendová je dlhodobo veľkou podporovateľkou prezidentskej kandidatúry Hillary Clintonovej. Hovorca rodiny Bushovcov sa k volebným preferenciám exprezidenta odmietol vyjadriť.

"Prezident Bush (starší) o 50 dní odovzdá svoj hlas ako súkromný občan... Dovtedy nebude prezidentské voľby komentovať," uviedol pre Guardian hovorca Bushovcov Jim McGrath.

 

George Bush starší dal už v máji jednoznačne najavo, že nepodporí prezidentského republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa. Rovnako sa vyslovil aj jeho syn - taktiež exprezident - George W. Bush.

 

K Donaldovi Trumpovi zaujalo odmietavý postoj viacero popredných predstaviteľov Republikánskej strany a niektorí z nich dokonca verejne vyslovili podporu kandidátke demokratov. Sú medzi nimi aj osobnosti blízke rodine Bushovcov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies