Expremiérka Tymošenková je už pacientkou berlínskej kliniky Charité

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 17:12 • 2 min
Expremiérka Tymošenková je už pacientkou berlínskej kliniky Charité

BERLÍN - Juliu Tymošenkovú naďalej sužujú silné bolesti v dolnej časti chrbta, ktoré zasahujú aj do pravej dolnej končatiny, informoval neurológ Matthias Endres.

slovakia

left justify in out

Bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková, ktorá po účasti na zjazde Európskej ľudovej strany v írskom Dubline pricestovala v piatok večer do Berlína, má už za sebou viaceré vyšetrenia na klinike Charité.

Zatiaľ sa tam však nepodrobila chirurgickému zákroku, informoval dnes v nemeckej metropole šéf spomínanej kliniky Karl Max Einhäupl.

Podľa jeho slov zatiaľ nie je isté, či lekári odporučia prominentnej pacientke, ktorá má dlhodobý problém s platničkami, operáciu. Pri opakovaných návštevách na Ukrajine, v čase, keď bola Tymošenková za mrežami, však nemeckí špecialisti hovorili o nutnosti chirurgického zákroku.

Tymošenkovú naďalej sužujú silné bolesti v dolnej časti chrbta, ktoré zasahujú aj do pravej dolnej končatiny, informoval podľa tlačovej agentúry DPA neurológ Matthias Endres o problémoch 53-ročnej niekdajšej predsedníčky ukrajinskej vlády, ktorú v nasledujúcich dňoch čakajú ďalšie vyšetrenia.

Ukrajinská expremiérka, ktorú v roku 2011 v kontroverzne vnímanom procese odsúdili v jej vlasti na sedem rokov väzenia za zneužitie právomocí verejného činiteľa, sa na slobodu dostala iba 22. februára 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona