Expremiéra Berlusconiho prepustili po operácii z nemocnice

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 14:27 • 2 min
Expremiéra Berlusconiho prepustili po operácii z nemocnice

MILÁNO - Bývalého talianskeho premiéra Silvia Berlusconiho prepustili dnes zo súkromnej milánskej Nemocnice sv. Rafaela, kde sa 14. júna podrobil kardiochirurgickému zákroku. V nasledujúcich týždňoch ho v jeho bydlisku v Arcore neďaleko Milána čaká rehabilitácia, informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

"Bola to veľmi, veľmi bolestivá skúsenosť. Nemyslel som si, že budem toľko trpieť. Teraz sa cítim o niečo lepšie. Čakajú na mňa dva mesiace rehabilitácie," povedal viditeľne schudnutý Berlusconi novinárom pri odchode z nemocnice.


Expremiér vyjadril nádej, že politicky bude pre Taliansko a Talianov ešte "užitočný". "V Taliansku je veľmi znepokojujúci nedostatok politických vodcov," konštatoval 79-ročný Berlusconi.


Berlusconiho hospitalizovali 7. júna. Počas zákroku mu nahradili nedostatočne funkčnú aortálnu chlopňu. Ešte v roku 2006 implantovali expremiérovi v USA kardiostimulátor.


Na čele talianskej vlády stál Berlusconi v rokoch 1994, 2001-2006 a 2008-2011. V súvislosti s obvineniami z daňových podvodov ho v roku 2013 vylúčili z parlamentu a dostal šesťročný zákaz vykonávať akúkoľvek verejnú funkciu. Zostal však predsedom konzervatívnej opozičnej strany Forza Italia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona