Expremiér Valls nepodporí prezidentskú kandidatúru Macrona ani Hamona

NETKY.SK • 14 Marec 2017, 14:32 • 2 min
Expremiér Valls nepodporí prezidentskú kandidatúru Macrona ani Hamona

BRUSEL – Francúzsky expremiér a neúspešný uchádzač o stranícku prezidentskú nomináciu Manuel Valls dementoval informáciu, že podporí v boji o Elyzejský palác Emmanuela Macrona. Odmietol ale vyjadriť podporu aj svojmu straníckemu kolegovi Benoitovi Hamonovi.

slovakia

left justify in out

Valls poprel tvrdenie z článku francúzskeho denníka Le Parisien, ktorý v pondelok večer informoval, že podporí nezávislého prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona. "Nič v tom článku nie je pravdivé," uviedol Vallsov blízky spolupracovník Carlos da Silva. Informáciu priniesol spravodajský portál France24.

 

Valls rovnako odmietol podporiť Benoita Hamona, svojho straníka z vládnej Socialistickej strany, ktorý ho pokoril v druhom kole primárok ľavice. V dnes uverejnenom rozhovore pre francúzsky týždenník Paris Match Valls vyhlásil, že "nemôže podporiť Benoita Hamona, pretože nevzbudzuje nadšenie". Dodal, že sa chce sústrediť na kandidatúru v parlamentných voľbách, ktoré budú v júni.

 

Hamon sa v predvolebných prieskumoch stabilne drží až na štvrtom, nezvoliteľnom mieste. V najnovšej sondáži agentúry Opinionway zverejnenej v pondelok vyjadrilo najviac opýtaných (27 percent) podporu líderke Národného frontu (FN) Marine Le Penovej. O dve percentá za ňou zaostal exsocialista Macron. Pravicového kandidáta Francoisa Fillona by volilo 20 percent opýtaných.

V druhom kole by podľa prieskumu Le Penová prehrala, či už by bol jej súperom Marcon (62:38), alebo Fillon (58:42). Prieskum agentúra uskutočnila v dňoch 10.-12. marca na vzorke 1610 respondentov oprávnených voliť. Prvé kolo francúzskych prezidentských volieb bude 23. apríla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies