Expremiér Papandreu sa vzdal postu lídra socialistov

NETKY.SK • 12 Marec 2012, 08:03 • 2 min
Expremiér Papandreu sa vzdal postu lídra socialistov

Expremiér Papandreu sa vzdal postu lídra socialistov - Politika Bývalý grécky premiér Jorgos Papandreu odstúpil v sobotu z postu šéfa socialistickej strany PASOK. Jeho odchod umožní, aby si strana vybrala nového lídra pre blížiace sa predčasné voľby.

slovakia

left justify in out

img

Bývalý grécky premiér Jorgos Papandreu odstúpil v sobotu z postu šéfa socialistickej strany PASOK. Jeho odchod umožní, aby si strana vybrala nového lídra pre blížiace sa predčasné voľby.
      Socialisti si budú voliť nového vodcu 18. marca. Predpokladá sa, že Papandrea vo funkcii nahradí súčasný minister financií Evangelos Venizelos. 
      Podľa prieskumov socialisti zrejme utrpia tvrdú volebnú porážku a ich podpora poklesne na najnižšiu úroveň za takmer štyri desaťročia, uviedol server economicsnewspaper.com. 
      Papandreu pod tlakom dlhovej krízy rezignoval v novembri ako premiér, aby umožnil vytvorenie dočasnej vlády technokrata Lukasa Papadimosa. 
      Parlamentné voľby v Grécku sa uskutočnia najskôr 29. apríla, no mohli by sa konať až v máji, oznámil v piatok hovorca gréckej vlády. Kabinet premiéra Papadimosa tak bude mať čas na to, aby zavŕšil dohodu o znížení dlhu a zabránil bankrotu krajiny. Mandát dočasnej vlády sa má skončiť 12. apríla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies