Expremiér Gyurcsány: Maďarsko v uplynulých 35 rokoch nebolo v takejto izolácii

NETKY.SK • 30 Október 2014, 18:05 • 2 min
Expremiér Gyurcsány: Maďarsko v uplynulých 35 rokoch nebolo v takejto izolácii

BUDAPEŠŤ - Maďarsko dávno nebolo v tak veľkých problémoch ako teraz a za ostatných 35 rokov nebolo tak medzinárodne izolované ako v súčasnosti. Povedal to dnes maďarský expremiér a súčasný predseda opozičnej Demokratickej koalície Ferenc Gyurcsány na schôdzke s členmi diplomatického zboru v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI opozičný politik podotkol, že v posledných desiatich rokoch pred zmenou režimu prijímali predstaviteľov maďarskej vlády v zahraničí otvorenejšie, než prijímajú súčasnú vládu. "Izolovaná krajina nemôže byť úspešná," zdôraznil Gyurcsány na schôdzke v parlamente.
     

Tento proces sa podľa jeho názoru začal spochybnením základných hodnôt demokracie. Ako dodal, v posledných dňoch viaceré vplyvné krajiny označili maďarskú vládu a jej blízke kruhy za skorumpované, čo Gyurcsány považuje za dramatický vývoj.
     

"Demonštrácie uplynulých dní svedčia o tom, že desaťtisíce Maďarov neprotestujú iba proti zavedeniu dane z internetu, ale aj preto, lebo cítia ohrozenie západného štýlu života," cituje MTI Gyurcsánya.
     

DK sa dnes podľa Gyurcsánya obrátila na nového predsedu Európskej komisie Jeana-Claudea Junckera so žiadosťou, aby Európska komisia obmedzila právo maďarskej vlády na rozhodovanie o fondoch Európskej únie v prípade, že sa objaví podozrenie z korupcie.
     

Neformálnej schôdzky s Gyurcsányom a členmi predsedníctva DK na pôde parlamentu sa zúčastnili diplomati 17 krajín. Popri diplomatoch z viacerých členských štátov EÚ boli prítomní aj zástupcovia Kanady, Albánska a USA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona