Expremiér Gyurcsány: Cieľom Orbánovej vlády je vzdialiť Maďarsko od EÚ

NETKY.SK • 7 September 2016, 08:31 • 2 min
Expremiér Gyurcsány: Cieľom Orbánovej vlády je vzdialiť Maďarsko od EÚ

BUDAPEŠŤ - Maďarské referendum proti migračným kvótam Európskej únie vníma premiér Viktor Orbán ako predčasné parlamentné voľby, vyhlásil dnes expremiér a predseda opozičnej strany Demokratická koalícia (DK) Ferenc Gyurcsány, podľa ktorého Maďarsku hrozí, že sa vzdiali od Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera propeller.hu predseda DK na občianskom fóre v meste Miškovec povedal, že Orbán sa stavia do úlohy záchrancu národa, pričom tým v skutočnosti iba odvádza pozornosť.

 

"Vláda už roky neriadi krajinu. Chce dosiahnuť, aby referendum o migračných kvótach bolo v centre pozornosti spoločnosti, tým skutočné problémy nemajú ani šancu dostať sa na povrch," cituje server expremiéra.

 

"Snahou kabinetu je dostať krajinu čoraz ďalej od Európskej únie," uzavrel Gyurcsány.

 

Maďarský prezident János Áder vypísal referendum na 2. októbra. Otázka plebiscitu znie: "Ste za to, aby EÚ mohla aj bez súhlasu maďarského parlamentu stanoviť povinné presídlenie nemaďarských občanov do Maďarska?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies