Expremiér Bajnai po prehre ľavice odstupuje z postu šéfa Spolu-PM

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 18:24 • 2 min
Expremiér Bajnai po prehre ľavice odstupuje z postu šéfa Spolu-PM

BUDAPEŠŤ - Vedenie strany Spolu-PM (Együtt-PM) vrátane jej vodcu Gordona Bajnaiho dnes ponúklo demisiu po nedeľňajšej prehre ľavice v maďarských parlamentných voľbách. Informovala o tom maďarská komerčná televízia ATV odvolávajúc sa na nemenované zdroje blízke strane.

slovakia

left justify in out

Podľa týchto zdrojov Zjazd Spolu-PM, na ktorom rozhodnú delegáti o novom vedení strany, by sa mohol konať po voľbách do Európskeho parlamentu, tie usporiadajú 25. mája.
     

Bajnai dnes oznámil, že volebnú kampaň Spolu-PM do EP chce dotiahnuť do konca, v prípade zisku mandátu sa ho ale vzdá. 
     

Strana Spolu-PM pred parlamentnými voľbami spolu s Maďarskou socialistickou stranou (MSZP) a Demokratickou koalíciou (DK) vytvorili ľavicový opozičný blok Zomknutie, ktorý však získal podľa predbežných údajov iba 38 zo 199 mandátov, kým vládny blok Fidesz-KDNP získal až 133 mandátov. 
     

Ultrapravicový Jobbik obsadí 23 a ochranárska strana Politika môže byť iná (LMP) päť kresiel. Definitívne výsledky volieb, ktorých sa zúčastnilo 61,24 percenta oprávnených voličov, budú zverejnené koncom tohto týždňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies