Expozície múzeí ŽSK otvoria študentom počas ich sviatku dvere dokorán

NETKY.SK • 15 November 2011, 01:45 • 2 min
Expozície múzeí ŽSK otvoria študentom počas ich sviatku dvere dokorán

Expozície múzeí ŽSK otvoria študentom počas ich sviatku dvere dokorán

slovakia

left justify in out

img

Študenti vysokých a žiaci stredných škôl budú môcť na severnom Slovensku v rámci osláv Dňa študentstva 17. novembra bezplatne navštíviť viaceré kultúrne inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK). Jedinou podmienku bude predloženie študentského preukazu.
„Rozhodli sme sa pokračovať vo vlani začatej tradícii voľných vstupov pre mladých ľudí práve počas študentského sviatku do expozícií Považského, Kysuckého, Oravského i Liptovského múzea, ktorej hlavnou myšlienkou je podpora ich záujmu o kultúru,“ informovala TASR hovorkyňa ŽSK Radka Kulaviaková.
Všetkým študentom podľa nej otvorí dvere dokorán napríklad Oravský hrad, ktorý je už niekoľko rokov najnavštevovanejším medzi slovenskými hradmi a zámkami, prednedávnom nádherne zrenovovaný Sobášny palác v Bytči, Čičmianske domčeky, Jánošíkova expozícia v Terchovej či areál Budatínskeho hradu.
„Mladých návštevníkov očakávajú aj v pribylinskom skanzene. V prírodovedeckej expozícii v Krásne nad Kysucou sa môžu zadarmo odfotiť s replikou obrovského mamuta. Pri pozorovaní večernej oblohy si na svoje určite prídu romantické duše vo hvezdárni v Kysuckom Novom Meste,“ dodala hovorkyňa ŽSK.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona