Expozícia obce Spišský Hrhov sa rozrástla o ďalšie drevené čudá

NETKY.SK • 24 August 2013, 18:16 • 2 min
Expozícia obce Spišský Hrhov sa rozrástla o ďalšie drevené čudá

SPIŠSKÝ HRHOV - Hrhovskí rezbári sa môžu pochváliť aj viacerými nadrozmernými kúskami, ktoré vyhotovili počas uplynulých ročníkov spomínaného podujatia.

slovakia

left justify in out

radičným festivalom s názvom Čudá a zábaviská žije v týchto dňoch obec Spišský Hrhov v okrese Levoča. Sprevádza ho pestrý kultúrny program a ukážky majstrovstva miestnych remeselníkov, ktorým sa aj v tomto roku podarilo vyrezať z dreva gigantické "čudá".

"Každý rok sa snažíme vyrobiť nadrozmernú vec pre Slovenskú knihu rekordov. V minulom roku to bola veľká kosa, no a tento rok sa nám podarilo vyrobiť gigantické hrable, ktoré majú šesť metrov a 28 centimetrov. Hrablisko má pri tom dva metre a zuby sú dlhé 30 centimetrov," informoval TASR autor spomínaného diela Michal Kovalík. 

S novovytvoreným dielom úctyhodných rozmerov sa dnes návštevníkom Spišského Hrhova predstavil aj rezbár Peter Bosák. Išlo konkrétne o veľký hrebeň, ktorý bude slúžiť v centre obce trocha netypicky, a to ako stojan na bicykle.

Hrhovskí rezbári sa môžu pochváliť aj viacerými nadrozmernými kúskami, ktoré vyhotovili počas uplynulých ročníkov spomínaného podujatia. Pre obecnú exteriérovú expozíciu sa im podarilo doteraz vyrezať napríklad nadrozmernú lyžicu, sekeru, stoličku či píšťalu. 

Čudá a zábaviská 2013 sprevádza pestrý kultúrny a spoločenský program aj v tomto roku. Návštevníci miestneho amfiteátra sa v piatok večer zabávali pri vystúpeniach hudobných skupín Yellowe, Kmeťoband, Harhovský bigband, ako aj folkloristov z Domaňovčana. 

Sobotňajší program pokračoval dnes dopoludnia behom detí a dospelých, tvorivými dielňami pri obecnom kúpalisku, detskými súťažami v areáli Základnej školy a krstom novej knihy o obci Spišský Hrhov. Čudá a zábaviská 2013 vyvrcholia dnes večer koncertom Katky Knechtovej a tanečnou zábavou.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies