Exposlancovi Ďuračkovi odmietol súd predčasne vrátiť vodičský preukaz

NETKY.SK • 28 Jún 2013, 12:06 • 2 min
Exposlancovi Ďuračkovi odmietol súd predčasne vrátiť vodičský preukaz

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave dnes zamietol návrh exposlanca Petra Ďuračku na podmienečné upustenie od zvyšku trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidlo.

slovakia

left justify in out

"KS v Bratislave dnes na svojom verejnom zasadnutí v návrhu odsúdeného Ing. P. Ď. na podmienečné upustenie od zvyšku trestu zákazu činnosti viesť motorové vozidlo akéhokoľvek druhu, uloženého mu rozsudkom Krajského súdu v Bratislave zo dňa 27. júna 2007 v spojení s rozsudkom Najvyššieho súdu Slovenskej republiky zo dňa 30. októbra 2008, rozhodol tak, že návrh zamietol," odpovedal dnes na otázku TASR hovorca KS Pavol Adamčiak.

Podľa názoru senátu "vzhľadom na okolnosti prípadu, ako aj osobu odsúdeného a účel trestu, nie je odôvodnené podmienečné upustenie od výkonu zvyšku trestu. Proti rozhodnutie je možné podať sťažnosť do troch dní od oznámenia rozhodnutia, odsúdený sa ihneď nevyjadril, to znamená, že mu plynie lehota na prípadné podanie sťažnosti."

Ďuračka sa ako poslanec parlamentu preslávil svojím vulgárnym výrokom, ktorým v roku 1999 počastoval bratislavských policajtov. Následne prišiel o poslaneckú imunitu a mal ďalší incident s príslušníkmi polície, keď ich mal napadnúť motorovým vozidlom.

Podnikateľ sa ocitol pred súdom a za útok na verejného činiteľa a neskôr za podvod s neoprávnene uplatňovanou daňou z pridanej hodnoty dostal osem rokov. V roku 2008 mu Najvyšší súd SR trest znížil na päť rokov a uložil mu peňažitý trest vo výške 33.193 eur. Ak by nezaplatil, musel by si odsedieť ešte rok navyše. Košický Okresný súd ho napokon v máji 2010 prepustil podmienečne na slobodu.

Podľa týždenníka Plus7 sa však štát žiadnych peňazí od Ďuračku nedočkal. Exposlanec a podnikateľ totiž náhle schudobnel. Ešte v ten istý mesiac, ako ho prepustili z výkonu trestu, požiadal o registráciu do evidencie nezamestnaných. Úrad práce to vykonať odmietol, pretože bývalý väzeň bol spoločníkom v niekoľkých firmách - a to nezamestnaný byť nemôže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies