Exposlancov ODS Šnajdra, Tluchořa a Fuksu prepustili z väzby

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 07:10 • 2 min
Exposlancov ODS Šnajdra, Tluchořa a Fuksu prepustili z väzby

PRAHA - Niekdajšieho českého ministra poľnohospodárstva Ivana Fuksu a ďalších exposlancov ODS Mareka Šnajdra a Petra Tluchořa v utorok vo večerných hodinách prepustili z väzby, kde boli zadržiavaní v súvislosti s údajnou korupciou okolo tzv. politických trafík. Informoval o tom spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Ich oslobodenie umožnilo utorkové rozhodnutie českého Najvyššieho súdu, ktorý všetkých troch s ohľadom na ich imunitu vyňal z právomocí policajtov, sudcov a žalobcov, spresnil server Novinky.cz. Fuksa a Šnajdr opustili múry ostravskej väznice, kým Tluchoř bol zadržiavaný v Olomouci a z väzby ho prepustili ako posledného.

Keďže vypadli internetové služby ministerstva spravodlivosti, musel žalobca Ivo Ištvan do väzníc posielať faxy. 

Trojicu bývalých poslancov-rebelov z ODS vyšetrujú v kauze, v ktorej figuruje aj niekdajšia šéfka kabinetu a zároveň milenka premiéra Petra Nečasa Jana Nagyová, pripomína server. 

Žalobcovia z Vrchného štátneho zastupiteľstva v Olomouci, ktoré megakauzu okolo Jany Nagyovej vrátane stíhaných exposlancov, dozoruje, mienia vyňatie oboch spomínaných poslancov z trestného stíhania analyzovať a v krátkom čase budú na vec reagovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona