Exposlanca Janukovyčovej Strany regiónov našli v Kyjeve zastreleného

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 07:14 • 2 min
Exposlanca Janukovyčovej Strany regiónov našli v Kyjeve zastreleného

MOSKVA - Bývalého poslanca ukrajinského parlamentu za diskreditovanú Stranu regiónov bývalého prezidenta Viktora Janukovyča, Olega Kalašnikova, našli dnes večer v Kyjeve zastreleného v jeho domácnosti. Ukrajinské ministerstvo vnútra uviedlo, že podľahol strelným zraneniam, nevyjadrilo sa však, či to považuje za vraždu alebo samovraždu, napísala tlačová agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vysoký predstaviteľ ministerstva Anton Geraščenko povedal, že 52-ročný Kalašnikov "nepochybne vedel veľa o tom, kto financoval Antimajdan a akým spôsobom... A tieto tajomstvá si zoberie so sebou do hrobu," citovala ho agentúra Reuters. Naznačil tým prípadný motív možnej vraždy.

 

Telo Kalašnikova našli o 19.20 h miestneho času a polícia prípad vyšetruje, dodalo ministerstvo.

Najmenej šesť bývalých ukrajinských vládnych predstaviteľov z Janukovyčovej éry zomrelo počas uplynulých dvoch mesiacov za rozličných okolností, o ktorých sa polícia vyjadrila, že sú to pravdepodobne samovraždy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona