Exposlanca Jánoša by mohli vylúčiť zo strany, pripustil Pellegrini

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 12:46 • 2 min
Exposlanca Jánoša by mohli vylúčiť zo strany, pripustil Pellegrini

BRATISLAVA - Exposlanca Národnej rady SR Vladimíra Jánoša, ktorý čelí obvineniu z týrania manželky a dcéry, by mohli vylúčiť zo strany Smer-SD.

slovakia

left justify in out

Túto možnosť pripustil dnes v diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 šéf parlamentu a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini.

 

"Môže to byť otázkou. Čas ukáže, ako budeme ďalej postupovať," odpovedal na otázku, či exposlanca vylúčia zo Smeru-SD. Pellegrini priznal, že ho situácia okolo Jánoša prekvapila, nepotešila a aj sklamala. Ocenil však, že sa rýchlo vzdal poslaneckého mandátu a straníckych funkcií.

 

Jánošov odchod z funkcií ocenila aj podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO). Poznamenala, že informácie o jeho nevhodnom správaní prichádzali z prievidzského regiónu už v minulosti. Na základe týchto indícií mohol Smer-SD podľa nej konať skôr a nemuselo dôjsť až k súčasnej situácii.

 

Exposlanca polícia obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby. V piatok (6.3.) vo večerných hodinách sa dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. Následne bol zadržaný na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi. 

 

Jánoš sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdil, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Polícia v stredu (4.3.) večer zaistila zbrane, ktoré mal exposlanec v legálnej držbe.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies