Export SR do Indonézie v roku 2010 dosiahol hodnotu 11 miliónov eur

NETKY.SK • 14 Október 2011, 19:37 • 2 min
Export SR do Indonézie v roku 2010 dosiahol hodnotu 11 miliónov eur

Export SR do Indonézie v roku 2010 dosiahol hodnotu 11 miliónov eur - Slovensko Slovenský vývoz do Indonézie v roku 2010 dosiahol hodnotu 11 miliónov eur, čo predstavovalo v porovnaní s rokom 2009 nárast o 45 %. Dosiahnutá hodnota slovenského exportu v mi

slovakia

left justify in out

Slovenský vývoz do Indonézie v roku 2010 dosiahol hodnotu 11 miliónov eur, čo predstavovalo v porovnaní s rokom 2009 nárast o 45 %. "Dosiahnutá hodnota slovenského exportu v minulom roku je najvyššou v období rokov 2004 až 2010," informovala hovorkyňa šéfa Ministerstva hospodárstva (MH) SR Daniela Piršelová. 
Vo vývoze SR do Indonézie v roku 2010 dominovali predovšetkým stroje a prepravné zariadenia (93,8 %), priemyselné výrobky (3,4 %), chemikálie a trhové výrobky (po 1,3 %) a surové materiály (0,2 %).
"Skutočnosť, že takmer 94-% podiel tvoria výrobky tovarovej skupiny, stroje a prepravné zariadenia, svedčí o veľmi úzkej koncentrácii slovenského exportu na malé množstvo výrobkov, ktoré našli uplatnenie na indonézskom trhu," konštatovala Piršelová.
Stredajšie (12. 10.) stretnutie s podnikateľmi v indonézskej Yogykarte otvoril vedúci obchodno-ekonomického oddelenia Veľvyslanectva SR v Jakarte Vladimír Pristaš za účasti zástupkyne generálneho riaditeľa Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) Andrey Gulovej a slovenskej podnikateľskej delegácie. Cieľom stretnutia bola prezentácia podnikateľského prostredia na Slovensku a výmena informácií na tému obchod a podnikanie s miestnymi podnikateľmi.
"Záujem slovenských podnikateľov o obchodovanie s Indonéziou rastie, pričom mnohé firmy majú svoje konkrétne skúsenosti s týmto trhom. V nasledujúcich rokoch, v záujme vyhľadávania nových exportných zdrojov, bude potrebné akcentovať na realizáciu investičných projektov, pre ktoré má SR dostatočné výrobné aj finančné kapacity. Bude preto potrebné klásť dôraz na výrobné kooperácie, zakladanie spoločných podnikov a na vytvorenie spoločného priestoru pre podnikanie na tretích trhoch," konštatovala Gulová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies