Export skvapalneného zemného plynu z USA na začiatku roka klesol

NETKY.SK • 2 Február 2023, 13:00 • 2 min
Export skvapalneného zemného plynu z USA na začiatku roka klesol

Houston - Vývoz skvapalneného zemného plynu (LNG) z USA na začiatku roka klesol, pod čo sa veľkou mierou podpísalo nepriaznivé počasie v Spojených štátoch, ktoré zvýšilo domáci dopyt.

slovakia

left justify in out

Okrem toho klesol objem plynu smerujúceho do Európy. Informovala o tom agentúra Reuters, ktorá sa odvolala na najnovšie údaje spoločnosti Refinitiv Eikon. Spojené štáty vyviezli v januári približne 6,84 milióna ton LNG. V porovnaní s predchádzajúcim mesiacom to znamená pokles o 5,3 %, ukázali dáta Refinitiv Eikon. Celkovo bolo v januári z amerických prístavo vypravených 95 lodí s nákladom LNG, z ktorých väčšina opäť smerovala do Európy. Z celkového objemu dodávok európski zákazníci dostali 68 %. Nasledovala Ázia, do ktorej smerovalo 23 % z objemu dodávok amerického LNG. Na porovnanie, v decembri predstavoval objem exportu LNG zo Spojených štátov 7,22 milióna ton. Z toho k európskym zákazníkom smerovalo až 79 %. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona