Exporadcu premiérky Martina N. prepustili z väzby

NETKY.SK • 27 Október 2011, 21:18 • 2 min
Exporadcu premiérky Martina N. prepustili z väzby

Exporadcu premiérky Martina N. prepustili z väzby

slovakia

left justify in out

img

Bývalého poradcu premiérky Ivety Radičovej Martina N., ktorý je obvinený v kauze dostavby biatlonového štadióna v Osrblí, dnes prepustili z väzby. Rozhodol o tom dnes na neverejnom zasadnutí Najvyšší súd SR. TASR to potvrdil jeho tlačový odbor.  
Najvyšší súd SR dnes rozhodol o sťažnosti obvineného, ktorému sa nepáčilo, že ho 13. októbra Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku odmietol prepustiť na slobodu a neprijal ani ponúkanú peňažnú záruku. Martin N. sedel vo väzbe od 20. augusta.
Súd oprel svoje dnešné rozhodnutie o konštatovanie sudcu ŠTS pre prípravné konanie o tom, že doteraz nebol dokumentovaný dôkaz, ktorý by reálne potvrdil snahu obvineného nezákonne zasiahnuť do príslušných rozhodovacích procesov. Svedkyňa, ktorá je vedúcou kancelárie predsedníčky vlády SR, komunikáciu s obvineným potvrdila, avšak vylúčila, že by ju ovplyvňoval. Martin N. bol pritom vo väzbe práve z obavy, že by mohol ovplyvňovať svedkov a mariť trestné stíhanie.
V kauze dostavby štadióna v Osrblí sú od konca júla obvinení z nepriamej korupcie Igor L., Peter K. a Pavol P., Martina N. obvinili 17. augusta. Igora L. a Martina N. vzali v tom čase do väzby. Na prestavbu a rekonštrukciu Národného športového areálu v Osrblí bolo vyčlenených 1,6 milióna eur z ministerstiev školstva, financií a rezervy predsedníčky vlády. Podľa premiérky Ivety Radičovej požadovali niektoré osoby desať percent z tejto sumy. Pri preberaní označených bankoviek vo výške 30.000 eur zadržala polícia bývalého veľvyslanca SR v Keni Igora L. 29. júla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona