Exporadcu pre národnú bezpečnosť Flynna obvinili z nepravdivej výpovede, klamal FBI

NETKY.SK • 1 December 2017, 16:09 • 2 min
Exporadcu pre národnú bezpečnosť Flynna obvinili z nepravdivej výpovede, klamal FBI

WASHINGTON - Osobitný vyšetrovateľ Robert Mueller obvinil bývalého poradcu Bieleho domu pre národnú bezpečnosť Michaela Flynna z vedome nepravdivých výpovedí pre americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) ohľadom rozhovorov s ruským veľvyslancom.

slovakia

left justify in out

Pred súd by mal predstúpiť ešte v piatok dopoludnia miestneho času a prizná sa, že klamal FBI.

 

Flynn je prvým členom administratívy Donalda Trumpa a štvrtým spojeným s jeho prezidentskou kampaňou, ktorí čelia obvineniam v rámci Muellerovho vyšetrovania možného spolčenia sa členov Trumpovho tímu s ruskou vládou. Vyšetrovanie sa tiež týka možnému vyhýbaniu sa spravodlivosti a finančných zločinov.

 

Trumpovho bývalého šéfa kampane Paula Manaforta a jeho zástupcu Ricka Gatesa obžalovali minulý mesiac - obaja sa vyhlásili za nevinných. Poradca Trumpovej kampane pre zahraničnú politiku George Papadopoulos priznal vinu z nepravdivej výpovede pre FBI ohľadom kontaktov s osobami spojenými s ruskou vládou.

 

Obvinenie proti Flynnovi je prvým v Muellerovom vyšetrovaní, ktoré sa týka niekoho z Trumpovho Bieleho domu, a je najnovším signálom, že osobitný vyšetrovateľ zintenzívňuje svoje vyšetrovanie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies