Expolitik Slota stiahol odpor, trest za podplácanie je tak právoplatný

NETKY.SK • 27 Júl 2017, 13:16 • 2 min
Expolitik Slota stiahol odpor, trest za podplácanie je tak právoplatný

BANSKÁ BYSTRICA – Trestný rozkaz, ktorým ešte 21. apríla Špecializovaný trestný súd (ŠTS), pracovisko Banská Bystrica, uznal exprimátora Žiliny Jána Slotu vinným z prečinu podplácania, je od stredy 26. júla právoplatný. Informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. ŠTS ho vtedy odsúdil na súhrnný trest odňatia slobody na jeden rok s podmienečným odkladom na dva roky.

slovakia

left justify in out

Ako Kudjáková uviedla, v stredu totiž bolo na súd doručené späťvzatie odporu voči tomuto trestnému rozkazu. Tým pádom sa hlavné pojednávanie, ktoré malo byť 31. júla na ŠTS v Banskej Bystrici, ruší.

 

Ide o prípad podplácania, ku ktorému malo dôjsť vlani po nehode. Expolitik mal účastníkom havárie ponúkať úplatok, aby to neoznámili polícii. Pojednávanie v kauze niekdajšieho šéfa SNS sa malo pôvodne uskutočniť už 29. júna, ale Slota sa na súd nedostavil. Ako vtedy informoval obhajca Pavol Kuric, jeho klient skolaboval.

 

"V ranných hodinách rodinní príslušníci telefonicky oznámili, že skolaboval a nie je schopný sa postaviť pred súd," vysvetlil Kuric. Keďže sa mu nepodarilo spojiť s klientom, samosudca stanovil termín pojednávania na koniec júla.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona