Expolicajtovi hrozí za streľbu na policajtov 22 rokov

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 17:23 • 2 min
Expolicajtovi hrozí za streľbu na policajtov 22 rokov

ŽILINA – Prokurátor žiada pre bývalého policajta Jána Antošku obžalovaného z pokusu o vraždu 22-ročný trest. Na dnešnom súdnom pojednávaní v Žiline predniesli obe strany záverečné reči, po ktorých si senát okresného súdu zobral čas na vynesenie rozsudku do štvrtka.

slovakia

left justify in out

Ján A. je obžalovaný z pokusu obzvlášť závažného zločinu vraždy a zločinu nedovoleného ozbrojovania. V auguste 2014 sa zabarikádoval v rodičovskom dome v Liptovskom Mikuláši a strieľal na policajtov, ktorí ho prišli zatknúť za sériu lúpeží. Jedného zo zasahujúcich policajtov postrelil. Obžalovaný tvrdí, že nemal v úmysle policajtov zabiť či postreliť, chcel len spomaliť ich postup, aby mal čas na rozmýšľanie. Podľa jeho obhajcu Jiřího Martausa nešlo o pokus o vraždu.

 

„On je ochotný znášať následky za svoje konanie, ale za to konanie, ktoré sa skutočne stalo. Skutok, ktorý sa naozaj stal, by som klasifikoval ako útok na verejného činiteľa. Veď 22 rokov dostávajú vojnoví zločinci a tu niekto mal údajne modrinu,“ reagoval Martaus na zranenie jedného zo zasahujúcich policajtov. Podľa prokurátora Krajskej prokuratúry Žilina Milana Cisarika ide v tomto prípade o účelové tvrdenia obhajoby.

 

„Podľa nášho názoru tento trest zodpovedá závažnosti tohto konania. Ak niekto strelnou zbraňou mieri na človeka, hoci aj zasahujúceho policajta, ide v tomto prípade o pokus obzvlášť závažného zločinu vraždy,“ povedal Cisarik.


Obliehanie domu špeciálnou jednotkou pri zatýkaní expolicajta Jána A. v auguste 2014 trvalo takmer 12 hodín, pri zásahu bol zranený aj obžalovaný. Bývalý policajt si od marca minulého roka už odpykáva deväťročný trest za sériu lúpeží, ktorých sa dopustil ešte ako policajt.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies