Expolicajt z kauzy zavlečenia M. Kováča ml. má ísť na 14 rokov do basy

NETKY.SK • 25 Február 2015, 16:44 • 2 min
Expolicajt z kauzy zavlečenia M. Kováča ml. má ísť na 14 rokov do basy

BRATISLAVA - Bývalý elitný policajt Ľuboš K., ktorý figuroval v kauze zavlečenia Michala Kováča mladšieho do cudziny, má ísť do väzenia na 14 rokov.

slovakia

left justify in out

Trest mu dnes vymeral Špecializovaný trestný súd v Pezinku, ktorý ho uznal vinným z falšovania zmeniek v celkovej hodnote 2,4 milióna eur. Informuje o tom spravodajský internetový portál Sme.sk.
     

Verdikt súdu nie je právoplatný, Ľuboš K. sa voči nemu hneď odvolal. Prípadom sa tak bude zaoberať Najvyšší súd, uvádza portál. Ako približuje, kauza súvisí s aktivitami zločineckej skupiny sýkorovcov.
     

"Podľa obžaloby dal sfalšovať podpisy na troch zmenkách svojho bývalého obchodného partnera Ľubomíra Farenzenu," píše sme.sk. Neprávoplatne odsúdenému hrozil trest až 22 rokov, keďže mal spôsobiť škodu veľkého rozsahu.
     

Dopustil sa troch trestných činov naraz. Senát súdu vedený Igorom Králikom však zohľadnil aj jeho doterajší usporiadaný a bezúhonný život. Ľuboš K. sa po vynesení rozsudku k nemu nevyjadril.
     

Podľa obžaloby, ktorú spísal bývalý prokurátor Michal Serbin v roku 2000, mal byť expolicajt jedným zo štyroch mužov, ktorí v roku 1995 Kováča ml. násilne vytiahli z jeho auta vo Svätom Jure, prinútili ho vypiť veľké množstvo alkoholu a následne ho v bezvedomí zavliekli do Rakúska. Ľuboš K. obvinenia odmietal. Prípad sa nikdy nedostal na súd pre Mečiarove amnestie z roku 1998, uzavrelo sme.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies