Expolicajt vybavil vodičák bez skúšok, dostal podmienku a pokutu 600 eur

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 14:56 • 2 min
Expolicajt vybavil vodičák bez skúšok, dostal podmienku a pokutu 600 eur

BANSKÁ BYSTRICA – Na trest odňatia slobody 1,5 roka podmienečne a na pokutu 600 eur za prečin nepriamej korupcie pri vybavovaní vodičského oprávnenia bez skúšok odsúdil dnes sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici 42-ročného bývalého policajta Ladislava Kelecsényiho z obce Veľké Úľany v okrese Galanta.

slovakia

left justify in out

V korupčnom prípade Kelecsényi vystupoval ako sprostredkovateľ. Od istého Eugena B. žiadal a následne prevzal v roku 2007 šestnásť tisíc korún (531 eur) ako úplatok pre ďalšiu osobu. Tá mala pôsobiť na príslušníka Okresného dopravného inšpektorátu v Zlatých Moravciach. Dopravák ako skúšobný komisár mal rozhodnúť o udelení vodičského oprávnenia skupiny B pre Amáliu U. bez toho, aby žena musela absolvovať nielen stanovenú prípravu v autoškole, ale i skúšku odbornej spôsobilosti. 

Kelecsényi priznal, že žalovaný skutok spáchal a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavrel dohodu o vine a treste, ktorú súd schválil. Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá. Skúšobná lehota podmienečného odsúdenia pre Kelecsényiho je tri roky. 

V tomto prípade korupcie pri vybavovaní vodičského oprávnenia bez skúšok stíhajú ďalšie osoby



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies