Expolicajt prijímal úplatky, na súde dostal 5 rokov väzenia

NETKY.SK • 14 Október 2015, 15:31 • 2 min
Expolicajt prijímal úplatky, na súde dostal 5 rokov väzenia

BANSKÁ BYSTRICA – Na päť rokov odňatia slobody v najmiernejšom väzení odsúdil dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici bývalého policajného dôstojníka 37-ročného Ivana P. z Nitry.

slovakia

left justify in out

Uznal ho za vinného z prijímania úplatku, zneužitia právomoci verejného činiteľa a účasti na poisťovacom podvode. Trestná činnosť policajta súvisela s poisťovacími podvodmi pri štyroch fiktívnych dopravných nehodách. Verdikt nie je právoplatný, prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry sa odvolala hneď po vyhlásení rozsudku, obžalovaný sa vyjadrí v zákonnej lehote.


Nadporučík Ivan P. pôsobil na Okresnom dopravnom inšpektoráte v Nitre. Na požiadanie svojho známeho v roku 2013 vypracoval záznam o škodovej udalosti a o dychovej skúške vodičov po štyroch dopravných nehodách. Vo všetkých prípadoch išlo o dopravné nehody, ktoré sa nestali. Na základe nepravých dokumentov, ktoré Ivan P. vystavil, iné osoby potom získali od dvoch poisťovní odškodné.


Zločin prijímania úplatku spáchal Ivan P. tým, že zobral viac ako dvesto eur od svojho známeho Petra Fitka za vyhotovenie falošných záznamov. Policajt úplatok aj priznal, ale iba v prvom prípade. Poprel tvrdenie Fitka, že peniaze dostal aj pri ostatných troch fiktívnych nehodách. Fitko dokumenty od policajta odovzdával ďalším osobám, ktoré v dvoch poisťovniach vybavili vyplatenie škody. Tým sa policajt zúčastnil na trestnom čine podvodu.


Policajtovho známeho Fitka za podplácanie nadporučíka už právoplatne odsúdili. Stále je však stíhaný ako člen organizovanej skupiny za poisťovacie podvody pri fiktívnych dopravných nehodách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies