Expolicajt pred súdom: Eduard si objednal vraždu svojho soka v láske!

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 16:30 • 2 min
Expolicajt pred súdom: Eduard si objednal vraždu svojho soka v láske!

BANSKÁ BYSTRICA - Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa dnes začalo hlavné pojednávanie s 57-ročným bývalým policajtom inžinierom Eduardom S. z Trebišova.

slovakia

left justify in out

Prokurátor mu kladie za vinu obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu príprav a zločin nedovoleného ozbrojovania. Expolicajt údajne pripravoval vraždu muža, ktorý mu prebral o 26 rokov mladšiu milenku a pre najatého vraha mal zabezpečiť opakovaciu pušku.


Podľa prokurátora Eduard S. od roku 2007 do 23. júla 2009 v Trebišove a okolí pripravoval vraždu 40-ročného Alexandra T. Ten mal pomer s jeho milenkou Jaroslavou. Na vykonanie vraždy policajt oslovil troch ľudí a zadovážil aj opakovaciu pušku značky Mauser. Zbraň spolu asi s 20-tisícami korún (663 eur) odovzdal v roku 2008 Miroslavovi F., aby zabil jeho soka. Osloveným ľuďom dokonca ukazoval miesta, kde by bolo vhodné čin vykonať a miesto, kam telo po vražde ukryť. 


Expolicajt využil svoje právo a na súde nevypovedal. Jeho obhajkyňa ho žiadala oslobodiť spod obžaloby, pretože vyšetrovaním nebolo preukázané spáchanie žalovaných skutkov. Za ťažko prestaviteľné označila počínanie vyšetrovateľa so sedemnásťročnou praxou, ktorý by pripravoval usmrtenie takými nezmyselnými až naivnými spôsobmi. Obhajoba tvrdí, že kľúčoví svedkovia sú nedôveryhodní aj vzhľadom na ich kriminálnu minulosť. 


Poškodený Alexander T. poslal na súd list, že nemôže prísť vypovedať, pretože pracuje v Belgicku a zamestnávateľ ho nepustí. V zahraničí sa zdržiava i s družkou Jaroslavou, ktorá je bývalou milenkou expolicajta. Slovensko vraj opustil, lebo cítil, že jeho život je ohrozený. Uplatnil si náhradu škody 50-tisíc eur. Výsluch poškodeného sa uskutočnil v Belgicku formou právnej pomoci. 
Obžalovaný je stíhaný na slobode, pretože návrh prokurátora na vzatie do väzby neakceptoval prvostupňový ani odvolací súd. Hlavné pojednávanie s Eduardom S. pokračuje v stredu výsluchom svedkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona