Expolicajt Marek si vypočul rozsudok za vraždu svojej snúbenice, súd mu nič nedaroval

NETKY.SK • 30 Január 2018, 13:28 • 2 min
Expolicajt Marek si vypočul rozsudok za vraždu svojej snúbenice, súd mu nič nedaroval

KOŠICE - Krajský súd v Košiciach v utorok potvrdil 23-ročný trest väzenia pre bývalého policajta Mareka Barníka (28) za vraždu snúbenice, ku ktorej došlo v Spišskej Novej Vsi len deň pred plánovanou spoločnou svadbou.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie padlo po odvolaniach voči rozsudku Okresného súdu Košice I zo strany obžalovaného aj poškodenej strany. Rozsudok je právoplatný. Expolicajta odsúdili za obzvlášť závažný zločin vraždy. Trest si odsedí v ústave na výkon trestu s maximálnym stupňom stráženia. Súd mu určil aj ochranný dohľad na dva roky a povinnosť uhradiť otcovi, matke a bratovi zavraždenej nemajetkovú ujmu po 15.000 eur. Odvolanie poškodenej strany, ktorá si nárokovala nemajetkovú ujmu celkovo 80.000 eur, krajský súd zamietol.

 

V čase skutku bol Marek Barník referent pohotovostnej motorizovanej jednotky. Podľa súdu dňa 30. septembra 2016 večer v byte na Kováčskej ulici v Spišskej Novej Vsi po predchádzajúcej hádke kuchynským nožom najmenej trikrát bodol svoju snúbenicu Alexandru O. Spôsobil jej pritom zranenia, ktorým na mieste podľahla.

 

Telo nebohej potom zabalil, naložil do auta a odviezol k Levočskej priehrade, kde ho polial benzínom a zapálil. Následne išiel na políciu nahlásiť nezvestnosť svojej snúbenice, s ktorou bol v partnerskom vzťahu deväť rokov. Neskôr sa priznal a označil aj miesto, kde telo ukryl.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies