Expolicajt Ľuboš Tiefenbach dostal pokutu 100 eur, nedostavil sa na súd

NETKY.SK • 23 Február 2016, 10:18 • 2 min
Expolicajt Ľuboš Tiefenbach dostal pokutu 100 eur, nedostavil sa na súd

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava V uložil bývalému policajtovi Ľubošovi Tiefenbachovi pokutu 100 eur, nakoľko sa nedostavil na dnešné hlavné pojednávanie. Podľa sudkyne dnes ráno doručil na súd výmenný lístok od lekára bez čitateľného podpisu a čitateľnej pečiatky s dátumom 22.2.2015.

slovakia

left justify in out

Na pojednávanie sa nedostavil ani obhajca obžalovaného, ktorý taktiež dostal pokutu vo výške 100 eur.

 

"Nepovažujem to za riadne a včasné ospravedlnenie neúčasti na pojednávaní," vyjadrila sa sudkyňa na margo výmenného lístka Ľuboša Tiefenbacha. Obžalovaný súdu podľa nej nedoručil iné potvrdenie o jeho práceneschopnosti.

 

Na dnešné pojednávanie sa dostavilo viacero svedkov, ktorých však kvôli neúčasti obžalovaného a jeho obhajcu nemohli vypočuť.

 

Súd odročil pojednávanie na 12. apríla tohto roka.

 

Ľuboša Tiefenbacha obvinili v roku 2014 po tom, ako sa na verejnosti objavilo video z cestnej kontroly na Dolnozemskej ulici v bratislavskej Petržalke z októbra 2014, počas ktorej sa mal k vodičke auta správať v rozpore so zákonom.

 

 

Na 49 dní skončil za mrežami v Leopoldove z obáv pre možné ovplyvňovanie svedkov.

 

Prokurátor podal obžalobu na bývalého policajta v máji minulého roka pre trestný čin obmedzovania osobnej slobody v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa. Pri týchto trestných činoch stanovuje Trestný zákon trest odňatia slobody na tri až osem rokov pri obmedzovaní osobnej slobody a dva až päť rokov v prípade zneužívania právomoci verejného činiteľa.

 

Vtedajšieho príslušníka pohotovostnej motorizovanej jednotky Ľuboša Tiefenbachaprepustili z Policajného zboru 19. decembra 2014.

 

Obžalovaný svoju vinu odmieta.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona