Expolicajt Kučerka sa ospravedlnil za tvrdenia o nátlaku zo strany prokurátorov

NETKY.SK • 19 Júl 2021, 08:13 • 2 min
Expolicajt Kučerka sa ospravedlnil za tvrdenia o nátlaku zo strany prokurátorov

BRATISLAVA - Bývalý policajt Marián Kučerka sa ospravedlnil prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry za tvrdenia, že na neho vyvíjali nátlak.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo vyhlásení, ktoré poskytol hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. „Ja, Marián Kučerka, sa chcem touto cestou úprimne ospravedlniť Michalovi Šúrekovi a Ondrejovi Repovi za svoje osobné zlyhanie, keď som vo vzťahu k ich osobám uviedol nepravdivé skutočnosti, týkajúce sa ich postupu a obsahu vzájomnej komunikácie pri stretnutí 9. novembra 2020, ktoré boli následne obsahom listiny zo 16. novembra 2020, ako aj následného podania návrhu na disciplinárne konanie menovaných prokurátorov," uviedol Kučerka.

 

Prečítajte si: Zobral expolicajt Martin Kučerka úplatky od bývalého riaditeľa národnej jednotky finančnej polície?

Kučerka v novembri minulého roku u notára spísal vyjadrenie o tom, že Šúrek a Repa na neho robili psychický a fyzický nátlak. Teraz však uvádza, že uvedené skutočnosti sa nezakladajú na pravde. „Ospravedlňujem sa menovaným za svoje ľudské zlyhanie, podmienené strachom o ďalší osud mojej osoby, nakoľko k žiadnemu nátlaku na moju osobu z ich strany nedošlo," povedal. Bývalý príslušník Národnej kriminálnej agentúry figuruje v kauzách Očistec a Judáš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona