Explóziu výbušniny na dvore rodinného domu vyšetruje polícia

NETKY.SK • 21 December 2015, 12:11 • 2 min
Explóziu výbušniny na dvore rodinného domu vyšetruje polícia

KOŠICE - K výbuchu doposiaľ presne nezistenej výbušniny došlo v nedeľu (20.12.) vo večerných hodinách na Fakľovej ulici v Košiciach. Explózia podľa polície poškodila vchodové dvere rodinného domu a okolité časti aj dvoch vedľajších domov. K zraneniu osôb nedošlo.

slovakia

left justify in out

"Podľa doterajšieho vyšetrovania bolo zistené, že doposiaľ neznámy páchateľ pred dverami rodinného domu inicioval a umiestnil výbušné zariadenie zatiaľ nezisteného pôvodu," informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó. Celková odhadovaná škoda predstavuje viac ako 11.000 eur.

 

Polícia skutok vyšetruje ako zločin všeobecného ohrozenia, zločin nedovoleného ozbrojovania a prečin poškodzovania cudzej veci. "Páchateľovi v prípade vypátrania a dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov," konštatoval Szabó. Polícia po ňom intenzívne pátra, všetky bližšie okolnosti prípadu sú predmetom vyšetrovania.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona