Explóziu v londýnskom metre spôsobilo výbušné zariadenie

NETKY.SK • 15 September 2017, 15:09 • 2 min
Explóziu v londýnskom metre spôsobilo výbušné zariadenie

LONDÝN - Explóziu, ku ktorej došlo dnes dopoludnia v súprave londýnskeho metra, spôsobilo tzv. improvizované výbušné zariadenie, oznámila dnes miestna polícia. Do nemocníc podľa nej previezli 18 zranených, väčšinu z nich s popáleninami.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Protiteroristické oddelenie Metropolitnej polície vo vyhlásení súčasne požiadalo ľudí, ktorí majú vo svojich mobilných telefónoch zábery, ktoré by mohli pomôcť vyšetrovateľom, aby ich zaslali polícii prostredníctvom osobitnej webovej stránky.

 

img

 

Londýnska zdravotná záchranná služba predtým uviedla, že do nemocníc previezla so zraneniami 18 osôb. Nikto zo zranených však podľa jej informácií nie je vo vážnom stave ani v ohrození života.

 

Výbuch nastal vo vozni metra na nadzemnej stanici Parsons Green juhozápadne od centra britskej metropoly počas raňajšej dopravnej špičky, keď bola súprava plná ľudí dochádzajúcich do práce. Podľa svedkov stovky ľudí utekali zo stanice v panike, čo viedlo k ďalším zraneniam. Stanicu uzavreli a polícia oznámila, že prípad vyšetruje ako teroristický čin.

 

Na sociálnych médiách sa objavila fotografia bieleho vedra, v ktorom mala údajne nastať explózia. Z vedra viseli drôty a termotaška zo supermarketu, v ktorej sa nachádzalo, horela. Polícia pravosť fotografie dosiaľ nepotvrdila.

 

Britská premiérka Theresa Mayová zvolala zasadnutie vládneho krízového štábu Cobra.

 

Starosta Londýna Sadiq Khan uviedol, že mesto sa "nikdy nenechá zastrašiť ani poraziť terorizmom". Londýn podľa neho "absolútne odsudzuje ohavných jednotlivcov, ktorí sa pokúšajú využiť teror, aby nám ublížili a zničili náš spôsob života".

 

Starosta dodal, že Londýnčania by mali zostať "pokojní a ostražití". Britská metropola bola tento rok už viackrát miestom útokov, ktoré si vyžiadali obete na životoch.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies