Explózie v Číne si vyžiadali už 85 životov

NETKY.SK • 15 August 2015, 08:38 • 2 min
Explózie v Číne si vyžiadali už 85 životov

TCHIEN-ŤIN - Mohutné výbuchy, ktoré v stredu večer otriasli priemyselnou časťou mesta Tchien-ťin ležiaceho na severovýchode Číny, si podľa najnovších správ vyžiadali už 85 životov. S odvolaním sa na miestne médiá o tom informovali agentúry AP a DPA.

slovakia

left justify in out

Medzi obeťami je aj 21 z asi tisícky hasičov, ktorí boli vyslaní na miesto nešťastia. Podľa dostupných informácií prišlo minimálne niekoľko hasičov o život pri sérií explózií, ku ktorým došlo asi 40 minút po oznámení požiaru.

 

 

Podľa agentúry Sinchua je v nemocniciach viac ako 700 ľudí, z roho je 25 osôb v kritickom a 33 vo vážnom stave. Okrem toho je niekoľko ľudí nezvestných.

 

 

K výbuchom došlo v stredu približne o 23.30 h miestneho času (17.30 h SELČ). Tlakovú vlnu pocítili obyvatelia v okruhu niekoľkých kilometrov. Agentúra Sinchua uviedla, že k výbuchom došlo v dôsledku požiaru v skladisku bližšie nešpecifikovaných "nebezpečných látok".

 

Presné príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Čínsky prezident Si Ťin-pching prisľúbil, že okolnosti, ktoré viedli k nešťastiu, budú detailne preskúmané a zodpovední prísne potrestaní.

 

Tchien-ťin s 15 miliónmi obyvateľov je po Šanghaji, Pekingu a Kuang-čou štvrtým najväčším čínskym mestom. Leží približne 120 kilometrov východne od Pekingu na pobreží Pochajského mora. S metropolou krajiny ho spája moderná trať rýchlovlaku.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies