Explózia v Samsungu: Kórejská firma úplne zastavila predaj smartfónov Galaxy Note 7

NETKY.SK • 11 Október 2016, 11:22 • 2 min
Explózia v Samsungu: Kórejská firma úplne zastavila predaj smartfónov Galaxy Note 7

SOUL - Juhokórejský koncern Samsung Electronics dnes úplne zastavil predaj smartfónov Galaxy Note 7. A vyzval majiteľov týchto telefónov, aby ich prestali používať, kým nevyšetrí prípady vznietenia batérií. To vyvoláva špekulácie, že Samsung stiahne svoj vlajkový smartfón z trhu.

slovakia

left justify in out

Obchodníci v USA a v Austrálii už v pondelok (10.10.) zastavili predaj aj výmenu modelov Galaxy Note 7. A letecké úrady zakázali ich používanie na palubách lietadiel po tom, ako pre dym z tohto smartfónu museli v USA minulý týždeň evakuovať cestujúcich z lietadla.

 

Juhokórejský výrobca dnes oznámil, že požiadal všetkých predajcov na celom svete, aby stiahli telefóny Note 7 z pultov a zastavili aj ich výmenu.

 

Koncern má veľké problémy s najnovším smartfónom. Batérie niektorých telefónov totiž explodovali počas nabíjania a stalo sa tiež, že telefón dokonca začal horieť. Samsung pritom v uplynulých rokoch investoval obrovské sumy do marketingu a budovania značky Galaxy. Dúfal, že nový smartfón mu pomôže zvýšiť náskok pred najväčším konkurentom Apple.

 

Samsung v septembri zvolal na výmenu 2,5 milióna smartfónov Galaxy Note 7. So zvolávaním musel začať len dva týždne po uvedení nového modelu na trh.

 

Spoločnosť oznámila, že spolupracuje s úradmi na vyšetrovaní problému. Samsung najnovšie ponúka majiteľom Note 7 ich výmenu za úplne iný telefón, alebo refundáciu.

 

Rozhodnutie koncernu úplne stiahnuť nový smartfón z predaja vyvoláva pochybnosti o jeho systéme kontroly kvality. Môže mu spôsobiť obrovské finančné škody a ohroziť jeho reputáciu.

 

Analytici odhadujú, že trvalé ukončenie predaja Note 7 môže vyjsť Samsung na 17 miliárd USD (15,23 miliardy eur) a poškodiť povesť jeho ďalších produktov v očiach zákazníkov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona