Explózia v nemeckom priemyselnom parku má už päť obetí. Dve osoby sú stále nezvestné

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 20:26 • 2 min
Explózia v nemeckom priemyselnom parku má už päť obetí. Dve osoby sú stále nezvestné

BERLÍN - Počet mŕtvych po utorkovej explózii v priemyselnom parku v nemeckom meste Leverkusen stúpol na päť.

slovakia

left justify in out

Úrady informovali, že na mieste našli ďalšie telá. Dvaja ľudia sú stále nezvestníVýbuch v priemyselnom parku Chempark, približne 20 kilometrov severne od Kolína nad Rýnom, nastal v skladovacích nádržiach pre rozpúšťadlá.  Následne vypukol obrovský požiar, s ktorým hasiči bojovali takmer štyri hodiny

 

 

Explózia si vyžiadala 31 zranených. Príčina vznietenia zatiaľ nie je známa. Polícia spustila vo štvrtok rozsiahle vyšetrovanie.

 



Úrad životného prostredia spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, kde sa Leverkusen nachádza, v stredu uviedol, že dym po explózii obsahoval dioxín, polychlórovaný bifenyl a zlúčeniny furánu. Zatiaľ však nevedel povedať, aká vysoká bola ich koncentrácia.

 

Súvisiaci článok: Explózia v nemeckom priemyselnom parku má najmenej dve obete. Päť osôb je naďalej nezvestných

Meranie znečistenia podľa spoločnosti Currenta, ktorá priemyselný park prevádzkuje, doposiaľ v ovzduší nezachytilo zvýšené hladiny nebezpečných látok.

 


Predstavitelia Leverkusenu ľudí tiež upozornili, aby v najbližších dňoch nenechávali deti hrať sa vonku, nepoužívali vonkajšie bazény a nejedli ovocie a zeleninu zo svojich záhrad. Dôvodom je, že odborníci budú až o niekoľko dní schopní určiť, aké toxické boli sadze z výbuchu.

Mohlo by vás zaujímať: AKTUALIZOVANÉ: Výbuch v nemeckom priemyselnom parku má prvú obeť! Štyri osoby sú nezvestné



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona