Explózia v centre Prahy: Pravdepodobne vybuchla pyrotechnika, zranila sa jedna žena

NETKY.SK • 30 December 2016, 06:49 • 2 min
Explózia v centre Prahy: Pravdepodobne vybuchla pyrotechnika, zranila sa jedna žena

PRAHA - V priestore verejného telefónneho automatu na Karlovom námestí v centre Prahy došlo dnes po 17. hodine k výbuchu neznámeho predmetu, po ktorom polícia uzavrela časť námestia a privolala pyrotechnika. Detonácia ľahko zranila 16-ročné dievča, informujú české médiá.

slovakia

left justify in out

Hovorca pražských záchranárov Dominik Horn však serveru Novinky.cz povedal, že "jej stav nevyžadoval ani prevoz do nemocnice, ani ošetrenie na mieste".

 

Iné médiá uvádzajú, že dievča utrpelo veľmi ľahké zranenie a bolo ošetrené na mieste.

 

Policajný zásah bol preventívny, po výbuchu polícia odklonila dopravu a oblasť prehľadala.

 

Radiožurnál Českého rozhlasu následne informoval, že podľa predbežných výsledkov to nebol teroristický útok, skôr výbuch zábavnej pyrotechniky, ktorú do telefónnej búdky niekto hodil.

 

"Polícia po páchateľoch pátra. Dôrazne varujeme pred podobnými experimentmi, ktorých bude zrejme v tomto období pribúdať," uviedla hovorkyňa pražskej polície Andrea Zoulová.

 

Česká polícia evakuovala po náleze starej munície sedem rodinných domov

 

Česká polícia evakuovala dnes v obci Nové Sedlice v okrese Opava približne 33 ľudí zo siedmich rodinných domov po tom, ako sa v ich okolí našla stará munícia.

 

Munícia sa našla vo štvrtok večer už po zotmení, polícia však trvala na riadnom preskúmaní celej lokality. Strelivo tak policajti začali likvidovať až dnes ráno, pričom miesto celú noc strážili policajné hliadky.

 

Medzi nájdeným strelivom sa pravdepodobne nachádza pechotná munícia a delostrelecké míny. Celý rozsah nálezu ani množstvo munície sa nateraz nezistil. "Na mieste sa pracuje. Keď sa to začalo likvidovať, pre istotu evakuovali sedem rodinných domov. V okolí je zákaz pohybu osôb," uviedol hovorca polície v Opave René Černohorský.

 

Nálezy starej munície sú v Opavskom kraji pomerne bežné, napísal server Novinky.cz s tým, že koncom druhej svetovej vojny prebiehali v tejto lokalite ťažké boje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies